Preot Ion Irina: „Fratele Gabriel Artur Silvestri este lângă mine şi vorbeşte cu mine la rugăciune“

Destul de greu m-am hotărât să aştern pe hârtie aceste câteva gânduri în amintirea Domnului Silvestri, şi trebuie să recunosc, încă nu îmi pot accepta ideea că Domnul Silvestri a plecat la cele veşnice. Cred în viaţa veşnică şi o mărturisesc ori de câte ori sunt pus în faţa unui fapt împlinit, dar atunci când pierzi pe cineva care până mai ieri vorbeai curent cu el şi nu dădea semne de oboseală, mă face să nu accept această despărţire. Pentru mine, Fratele Gabriel Artur Silvestri este lângă mine, şi vorbeşte cu mine, mai ales atunci când sunt la rugăciune, în timpul Sf. Liturghii.

Anul în care am intrat este mai sărac, deoarece frumoasele cuvinte care mi le adresa cu asemena prilejuri, nu le-am mai primit. Cred că de acolo din ceruri, nu m-a dat uitării, iar frumoasele clipe trăite aici la poalele Ceahlăului împreună, nu pot fi şterse niciodată.

Aveam promisiunea că ne vom întâlni aici, şi vom privi în depărtare frumuseţile Ceahlăului, acolo unde sfinţii şi Cuvioasa Mavra se roagă pentru noi, aşa cum îi plăcea să-mi spună ori de câte ori avea prilejul.

Pentru Domnia Sa, Ceahlăul a însemnat a doua casă, aşa îmi spunea mereu, dar o întâmplare nefericită l-a făcut ca o perioadă de timp să nu mai vină. Suferea foarte mult, cred că ştiţi la ce mă refer. Îngerul lui păzitor l-a aşezat spre veghere aici.

Ori de câte ori privesc la casa de sub streaşina pădurilor seculare ale Ceahlăului, îl văd în depărtare pe nimeni altul, Domnul Silvestri care străbate uşor cursul limpede al râului Bistricioara care trece prin faţa casei sale. Toate au rămas nemişcate la locul lor în aşteptarea Tatălui.

Preot ION IRINA

Bistricioara-Ceahlău, judeţul Neamţ.

Anul Domnului 2009, 16 ianuarie

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 • REFERINŢE / click pentru tema preferată

 • Serie noua, an VI, nr. 9 / 2011 o sumar

 • RSS Revista literara TANARUL SCRIITOR

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
 • Martie 2018
  L M M M V S D
  « Noi    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • ARHIVA/NUMERE ANTERIOARE

 • Panou