Melania Cuc: „Frumoșii boemi de pe Șleaul Dunării: Daniel Brădeanu, Viorel Bucur, Dan Tudor Valotescu, Maria Călin, Ion Cioran, Alina Cristea, Constantin Deneş, Anişoara Iordache, Aurica Istrate, Vasile Larco, Alma Nicole, Tania Nicolescu, Alexandru-Florin Pascu, Mircea Marcel Petcu, Ana Maria Rău-Avram, Gigi Stanciu, Llelu Nicolae Vălăreanu (Sârbu), Codrina Cerdeş, Cristian Verzea

DANIEL BRADEANU: un rebel în felul său, nu ține cont de semnele de punctuație, este liber precum un inorog, si nu are complexe de tinerețe, ceea ce poate face din el un lider de generație. Nu şovăie. A prins taurul de coarne şi nu îl scapă. Știe cu ce se ,,mănâncă,,poezia.

,, Atunci pielea ceții crăpa/ si mâinile mele te stiau pe deplin,,

Este doar o mostră din preriplu poetic al acestui tânăr, care a depăşit cu succes, iluzia că … se bate cu morile de vânt. Stie cine este, pentru ce scrie.

Cu nelinişti  şi angoase, care par să de a bine în context, are, ca  şi cei mai mulți dintre tinerii care scriu? Invocă suferința şi se fereşte de locurile comune.

Daniel Brădean frapează prin cufundarea în abisuri teneborase, provocă  parcă spiritele unui timp în care insprația nu mai vine prin muze îndrăgostite. Dragostea, la Daniel, este carnală. Pasărea, zborul, lumina … tot simboluri care țin de bucuria umană, aici , stau sub semnul sentimentului de singurătate, zădărnicie şi …un bob de tămâie. Tămâia, iată o noutate , una taincă, pentru poezia noastră  tânără. >>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: