~Anca Negru: „Compasiune“

Simt sângele curgând torente spre inima ce bate cu surlele și trâmbițele veacurilor ce au să vină. Simt inima bătând alături, simt sufletul zbuciumându-se în apropiere, în preajma sufletelor-mii zvâcnește neobosit sângele-mi, contururi de carne se dislocă unindu-se, îmbinându-se și plutind deasupra stâncilor, dincolo de munți, în mare se aruncă, în voia largului se îndreaptă, zburând mereu, combinații de atomi și molecule zvântate în apele oceanului.

Parcurg mile și eoni de frumusețe și noblețe punctiformă, călătoresc prin văi de spirit, apoi se ridică înălțându-se lângă inima Celuilalt, în furie se năpustesc, în dor se înfruntă, în libertate se descoperă, în credință se măsoară, vuiește pământul de sufletele-mii, înstelate miliarde de suflări de Dumnezeire, vreri infinite, mădulare ale Universului fărâmițate și regăsite sub Pleopele Ochiului.

Se umflă mecanic, se dezumflă automat, se inundă neîntrerupt, se amortizează în luptă, în războaie se contopesc, în coride le e instinctul, în scântei de suflete-mii inima cosmică se revarsă și se surpă în nebunie și frustrare, sensul se schimbă, se întoarce și se răstălmăcește, ca apoi să revină, să se reafirme mai hotărât, mai vehement, mai intens.

O inimă în toate, o viață în toate, o pulbere în toate, o suferință în toate. Sângele se aprinde în vâlvătăi de focuri infernale, se mișcă vijelios dintr-un suflet în altul, cuprinzându-le pe toate într-o unică zvâcnire de viață.

Iar viața luptă aplecându-se peste toate și se încheagă în triumf, se rostește în piețe, se afundă în adevăr, se molipsește de dreptate, se sudează cu virtute și noblețea o acaparează în valuri de adieri, în buze de Zefir, în primăvara vie de raze mângâietoare și ocrotitoare de Soare just și nemuritor.

Apleacă-te,Doamne, asupra ființei din preajmă, dă-i iubire neîntinată, dă-i curaj, ridic-o din genunchi și înalț-o, șterge-i fruntea de sudoare, uscă-i lacrima ce curge în șuvoaie, iubește-o și iart-o, Doamne.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • REFERINŢE / click pentru tema preferată

 • Serie noua, an VI, nr. 9 / 2011 o sumar

 • RSS Revista literara TANARUL SCRIITOR

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
 • iulie 2018
  L M M J V S D
  « nov.    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • ARHIVA/NUMERE ANTERIOARE

 • Panou