~Aurel David: „Ne-am obişnuit sa-i cautăm scrierile minunatului om, Artur Silvestri“

Când am luat cunoştinţă de zbaterile D-lui Artur Silvestri, în urmă cu patru ani, referitoare la Asociaţia Română pentru Patrimoniu, nu intuiam o ascensiune în domeniul respectiv. Dar, cătinel-cătinel, am început să citesc din scrierile, necunoscute pentru mine, ale minunatului Om, Artur Silvestri, minunându-mă. Printre ele, aş aminti „Arhetipul călugărilor sciţi”, „Memoria ca un concert baroc”.

Nu-mi mai amintesc exact care dintre revistele ON-line, urnite de dr.şt. Artur Silvestri, au fost printre primele. Aşa că am început nu numai să le citesc, dar să şi colaborez la ele: „Analize şi Fapte”, „Epoca”, „Ecoul”, „Tânărul Scriitor”, „Neamul Românesc”, „Luceafărul Românesc”… Ce de mai publicaţii a creat neastâmpăratul Artur Silvestri! Iar pe deasupra, Editura Carpathia Press si diferite asociaţii chemătoare!.
Bucurie mare mi-a produs apariţia pe Internet a Bibliotecii ON-line, ca şi Literatura în imagini, unde mi-au fost incluse şi câteva fotografii personale (despre care mi-au scris diverse persoane necunoscute de pe mapamond), dar am avut prilejul să cunosc şi eu, de la distanţă, o mulţime de oameni. Mare, benefică ispravă a reuşit scriitorul prolific, criticul literar, neobositul promotor cultural Artur Silvestri! Chiar şi fiul meu cel mare, stabilit de un deceniu şi mai bine în Florida, îl citeşte cu mu mult interes, parcurge
revistele urnite de Domnia-Sa.
Ce să mai zic eu? Îi aşteptam întotdeauna scrierile, intervenţiile competente la diverse reuniuni literare, istorice, de patrimoniu şi toate acţiunile pe care le avea în vedere.
Dar după ce am scris rândurile de mai sus, am primit cu mare tristeţe vestea că inimosul scriitor, om de cultură, de ştiinţă, neastâmpăratul răzbătător profesorul dr Artur Silvestri a decedat.

Sincere condoleanţe familiei!
Dumnezeu să-l aibă-n pază!
AUREL DAVID, Călăraşi, România

Lasă un comentariu

  • REFERINŢE / click pentru tema preferată

  • Serie noua, an VI, nr. 9 / 2011 o sumar

  • RSS Revista literara TANARUL SCRIITOR

    • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
  • mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA/NUMERE ANTERIOARE

  • Panou