Claudiu Mihai Coman: „Cel mai frumos şi de nepreţuit dar“

Stimate Domnule Profesor Artur Silvestri ,mesajul domniei voastre,de Anul Nou ,pe langa faptul ca mi-a adus o mare bucurie,in adancul sufletului meu l-am primit ca pe un dar de o inestimabila valoare pe care l-am tezaurizat alaturi de „ÎNCEPUTUL ÎNVĂŢĂTURILOR BUNULUI CREDINCIOS IOAN NEAGOE, VOIEVODUL ŢĂRII UNGROVLAHIEI, CARELE AU ÎNVĂŢAT PRE FIIU-SĂU THEODOSIE VODA”.
Ca semn al pretuirii pe care o port domniei voastre si „invataturilor sfinte”primite in dar,permiteti-mi sa impart acest dar cu tinerii din lumea intreaga!
30 Decembrie 2007
Ingaduiti-mi ca , inainte de sosirea Anului Nou , sa va doresc sa aveti parte de toate cele ce va fac bine , va aduc sanatate si va dau izbanda :
indrazneala atunci cand va este greu ; incredere atunci cand va cuprinde dezamagirea , seninatate atunci cand , de jur imprejur , nimic nu mai este de inteles ; privire  limpede in lumea noastra nedeslusita ; mila si reazem pentru cel cazut , prigonit ,  obidit  si umilit ; curaj cand raii par sa fi castigat totul.
Si , pe langa acestea, sa va dea Dumnezeu sa va tineti departe de cele rele , si sa le alungati cand , totusi , apar fara sa le chemati : ingratitudine , vorba nedrepta , zavistie si minciuna , lacomie , aroganta  si neinfranare , vanitati desarte , ura si  impartasire cu talharul .
Viata noastra nu are decat un singur model capital care este intelepciunea naturii  unde , in fiecare clipa , distingem nesfarsita intelepciune ce oranduieste totul si , pornind de acolo ,  dragostea pentru fapturile nenumarate , inzestrate cu un rost ce trebuie inteles . Ea  ne-a facut posibili si pe noi , creaturi oarecari intre miliarde si miliarde de chipuri , forme si infatisari posibile ce ne arata impenetrabila diversitate din infinitul ce ne inconjoara unde nici unul nu poate fi mai sus ori mai jos si fiecare este indreptatit sa existe si sa dea , pe cat ii e cu putinta , tot ce ii este mai bun . „La Multi si Buni Ani ” Dr.Artur Silvestri

La inceput de An Nou,va rog sa-mi permit sa va urez multa sanatate si putere de munca pentru realizarea tuturor proiectelor si obiectivelor propuse,iar prin realizarile in plan cultural,sa ramaneti ,nu numai pentru mine,in galeria marilor profesori-carturari ai neamului! Cu deosebita stima,

CLAUDIU-MIHAI COMAN

Lasă un comentariu

  • REFERINŢE / click pentru tema preferată

  • Serie noua, an VI, nr. 9 / 2011 o sumar

  • RSS Revista literara TANARUL SCRIITOR

    • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
  • mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA/NUMERE ANTERIOARE

  • Panou