Cristina Lipan (Italia): „Viaţa în gri“

Viata in gri!
Nici alb, nici negru!Culori vii si intense nici macar pe fereastra nu le vezi!
Nu razi , ci zambesti!
Nu plangi, ci esti serios cu o expresie dreapta,dar nu crunta!
Nu exalti pentru nimic, ci primesti viata ca pe o succesiune de evenimente  se reduc la un ciclu repetitiv. La urma urmai..toti traim viata celor care ne-au adus pe lume.Facem aceleasi greseli, avem aceleasi tendinte si cautam disperati ceea ce originile noastre ne soptesc continuu in subconstient.
Pt ce sa te enervezii?Sunt doar sentimente! O stare trecatoare si e deajuns sa ai puterea sa astepti sa treaca pentru ca apoi se reinstaureaza linistea.
Viata?! E o clipa! O secunda!un respir si o privire! Iar sentimentele? Hm ..pete!greseli!pacaleli!
E ca si cum te joci de-a baba oarba si reusesti sa trisezi si sa deschizi o clipa ochii. O, dar ceilalti te vad si striga: triseaza!!! Si atunci te intorci sa cauti pe bajbaite, ceva sau pe cineva. Prea putin ai vazut ca sa pricepi vre-o ceva, dar indeajuns  sa iti revolutioneze existenta si sa realizezi ca nimic nu e asa cum iti imaginai.
Pai si atunci… daca o linie drepata e rezolvarea… de ce  o permanenta in gri  imi produce  o explozie a imaginatiei, a culorior si a sentimentelor?! O amestecatura haotica a simturilor, o miscare necontrolata a dorintelor, totul ia amploare uimitor si asta sub privirea impotenta a constientului si cei mai rau…judecata  rationala pune ca bariera prpriul meu corp! O intreaga lume ia nastere, se dezvolta, si moare in fiecare zi in sufletul meu, iar tampenia asta de raziune cu care cica am fost “binecuvantati” ,ma franeaza zilnic din a straluci de viata!
De ce nu ma pot multumi cu cu un tablou monocromatic??
La urma urmei..toate sunt doar cuvinte!
CRISTINA LIPAN

Lasă un comentariu

  • REFERINŢE / click pentru tema preferată

  • Serie noua, an VI, nr. 9 / 2011 o sumar

  • RSS Revista literara TANARUL SCRIITOR

    • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
  • mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA/NUMERE ANTERIOARE

  • Panou