~Ana Maria Bălaş: „O zi în care s-au deschis «ceţurile argintii»“

Joi, 2 aprilie, ora 17, o zi si o ora speciala intr-un loc care a devenit special:Libraria Mihail Sadoveanu din Bucuresti, unde aveam sa ne “intalnim” inca o data cu Artur Silvestri la lansarea celor două carti : In memoriam Artur Silvestri –marturii tulburatoare si Zile de neuitat.Frumusetea lumii cunoscute de Artur Silvestri lansare ce a adunat la Libraria Sadoveanu zeci de suflete care l-au cunoscut pe Artur Silvestri – personal sau electronic doar- , l-au apreciat si au respirat impreuna cu el „aerul „ Romaniei Tainice.

La deschidere, scriitoarea Mariana Braescu Silvestri  ne destainuie cu durere despre soţul ei Artur Silvestri : ,,Avea acea însuşire, rară, stranie, să simtă lucruri ce aveau să se întâmple. Era deznădăjduit doar la gândul că nu va reuşi să termine lucrurile importante ce le avea de făcut. Pentru că simţea că viaţa ce i s-a dat se va termina  prea repede. ” Insa , cu toate acestea, dupa cum ne aminteste sotia Mariana Braescu ,acest Mare Om continua sa ramana printre noi prin Opera Sa , prin incercarile sale de zeci de ani de a reinvia Romania Tainica si de a salva valorile Patrimoniului Romanesc.

Prima carte, În memoriam Artur Silvestri cuprinde marturiile celor care l-au cunoscut si iubit. Este o carte „frumoasa, nascuta in lacrimi„ dupa expresia doamnei  Teodora Mindru, editor coordinator al volumului.

A doua carte, Frumusetea lumii cunoscute Zile de neuitat , de Artur Silvestri, publicata postum , este un jurnal album ce cuprinde gandurile mentorului Artur Silvestri. Daca prima carte este o carte a emoţiei, a doua- ce cuprinde ultimele luni ale lui Artur Silvestri, in ultima plecand in „ceturi argintii„ este un volum pe care cititorul care l-a cunoscut macar electronic pe Artur Silvestri, îl inunda cu lacrimi pe fiecare pagina.  Fiecare rand din cartea constituita din mici insemnari precum :Suflete pure, Doi catei din vecini, Cateva ore in natura, ne dezvaluie un alt Artur Silvestri.

Motto-ul cartii :„Aproape in fiecare clipa sta secretul vietii „ este cel mai sugestiv, dezvaluind o carte plina de duiosie, scrisa cu dragoste si cu o puritate desavarsita.

In finalul acestei” elegii a vieţii”, scriitoarea  Mariana Braescu Silvestri indeamna: „Cititorule, ca sa intelegi, parcurge si cu sufletul aceste randuri. Nu sunt pagini de jurnal ori de carte . Sunt bataile inimii sale. Eu le-am auzit. Si sunt ultimele.„

Lansarea celor doua carti a fost un moment ce a capatat valente aproape sacrale, in care “ceturile argintii” s-au deschis pentru cateva ore si fiecare dintre cei prezenti a putut sa-l simta pe Artur Silvestri cu inima.

ANA MARIA BĂLAŞ

Lasă un comentariu

  • REFERINŢE / click pentru tema preferată

  • Serie noua, an VI, nr. 9 / 2011 o sumar

  • RSS Revista literara TANARUL SCRIITOR

    • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
  • mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA/NUMERE ANTERIOARE

  • Panou